Pla mitjà d'un nen a punt d'entrar a l'escola el primer dia lectiu després de les festes de Nadal. Imatge del 10 de gener del 2022 (Horitzontal)

Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dilluns 10 de gener. Avui destaquem que la tornada a l’escola ha portat canvis en els protocols de quarantena. Les escoles han reobert aquest dilluns 10 de gener després del període nadalenc amb una modificació en el protocol sobre quarantenes per Covid-19. 

Pla mitjà d'un nen a punt d'entrar a l'escola el primer dia lectiu després de les festes de Nadal. Imatge del 10 de gener del 2022 (Horitzontal)
PUBLICITAT

Els canvis contemplen que l’alumnat d’Educació Infantil i Primària únicament s’haurà de confinar quan hi hagi cinc casos o més a l’aula o un 20% del grup hagi donat positiu en un període de 7 dies. A les llars d’infants s’aplicarà el mateix criteri.

A Secundària i FP es confinaran durant una setmana els alumnes que donin positiu i els seus companys de classe que no estiguin vacunats. En les activitats extraescolars, a infantil i primària, s’hauran de quedar a casa tot el grup quan existeixi un positiu.

D’altra banda, el Govern de la Generalitat oferirà un test d’antígens gratuït a tots els nens i les nenes d’un grup de convivència estable si hi ha un positiu a l’aula. El grup no s’haurà de confinar però si fer la prova per detectar si ha contret la malaltia. Les proves es faran a les farmàcies de manera supervisada, als infants de primària. També es faran a les farmàcies les proves als alumnes immunitzats de secundària, com ja es feia en el primer trimestre. Als grups d’infantil, de menys 5 anys, les proves es faran als CAP’s. ls testos es faran el mateix dia que s’hagi comunicat el positiu o l’endemà.

A més, les mesures per frenar la Covid-19 es prorroguen 14 dies. La Comissió Delegada del Govern en matèria de Covid-19 aprovava aquesta setmana prorrogar durant 14 dies més les mesures que van entrar en vigor el 24 de desembre i actualitzava la llista de municipis on s’aplicarà la restricció per mobilitat nocturna. Les mesures, avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), entren vigor aquest divendres i duraran fins el 20 de gener.

D’aquesta manera, es manté durant 14 dies més el toc de queda, d’1 de la matinada a 6 del matí, als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 per cada 100.000 habitants.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la limitació de les bombolles i que les reunions no superin les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. La capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% i del 100% a les terrasses, mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditori i circs amb carpes serà del 70%, percentatge que també s’aplica a les sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

PUBLICITAT