Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dilluns 10 de gener. Avui destaquem que Valls tira endavant la Trobada Castellera dels Països Catalans i la diada de la Candela per les Festes Decennals 2021+1 després d’haver rebut el vistiplau de les autoritats sanitàries.

PUBLICITAT

Segons una informació que ha avançat aquest dimarts la Revista Castells, la Trobada Castellera, prevista per diumenge 30 de gener, es farà al passeig de l’Estació en comptes de l’aparcament del Convent del Carme.

L’organització destaca que aquest nou emplaçament té una superfície molt més ample, amb gairebé 500 metres d’allargada i uns 20 metre d’amplada, fet que permetrà una major rotació del públic i les colles i reduirà les aglomeracions. A més, s’habilitaran diferents punts d’accés i sortida; i cada colla tindrà una ubicació assignada.

L’esdeveniment, al qual es preveu que hi participin 81 colles i uns 10.000 castellers, tindrà altres mesures per garantir la seguretat. Serà obligatori portar mascareta FFPP2 i disposar de gel hidroalcohòlic.

Totes les colles hauran de tenir el registre de tots els castellers, els quals hauran de signar una declaració de responsabilitat que no tenen símptomes de Covid-19. Tanmateix, els que hagin estat contacte directe amb persones contagiades no podran participar-hi.

El muntatge de cada castell no podrà superar els 15 minuts, que és el temps que es considera que augmenta el risc de contagi entre els castellers. El fet que les dues actuacions siguin a l’aire lliure afavorirà una de les principals mesures actualment decretades, com és la renovació de l’aire.

Finalment, es recomanarà l’ús del passaport Covid, encara que la Generalitat no obliga a la seva aplicació, a diferència d’altres països europeus.

Com dèiem, aquestes mesures també seran vàlides en la diada de la Candela del 2 de febrer, a la plaça del Blat, amb les dues colles dels Xiquets de Valls.

PUBLICITAT