D’aquí a poc més de quinze dies veurà la llum el ball de Cavallets de Valls, el darrer projecte de la Unió Anelles de la Flama.  S’escau en l’any del 50è aniversari fundacional de l’entitat i, alhora, en el context de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1. 

PUBLICITAT

Des de fa setmanes s’està duent a terme el procés d’assajos al local social de l’entitat. El cos de balladors actualment compta amb un grup d’una quinzena de persones, entre socis i sòcies que ja formaven part de la UAF i d’altres integrants provinents de diferents poblacions dels voltants que han volgut sumar-se a la iniciativa.

En aquest sentit, el ball de Cavallets de Valls es compon de deu balladors, cinc del bàndol cristià a cavall, liderats per Sant Jaume el Major amb el seu característic cavall blanc, i cinc del bàndol morisc, encapçalats per un dimoni botarga, personatge característic que acompanya les danses festives dels seguicis del Camp de Tarragona.

Tant la música com la coreografia, com és habitual en aquest tipus de ball, evoquen a l’enfrontament bèl·lic entre les dues faccions. La seva estructura consta d’una presentació dels dos bàndols, l’enfrontament armat, la irrupció del Sant, la lluita amb el dimoni i la victòria final del bé sobre el mal.

En el procés de recuperació del ball de Cavallets de Valls, que ha durat prop de dos anys, hi han intervingut un bon nombre persones especialitzades en diversos aspectes relacionats amb el projecte.

El ball de Cavallets s’estrenarà el dissabte 29 de gener a partir de la una del migdia. L’acte de presentació tindrà lloc a la plaça del Torrent del Titit, un espai inèdit en acollir aquesta mena d’esdeveniments. També participarà en les sortides del seguici cerimonial, del 29 de gener; i 1, 2 i 6 de febrer. A més, acudirà en la Processó Votiva de la Candela, prevista per la tarda del 2 de febrer.

PUBLICITAT