Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dilluns 17 de gener. Avui destaquem que Valls ha recuperat aquest diumenge la celebració dels Tres Tombs després d’un parèntesi d’un any per culpa de la pandèmia de la Covid-19.

PUBLICITAT

Una setantena de cavalls i una trentena de carruatges han participat en la (quarantatresena) 43a edició, on s’ha estrenat el protocol benestar i qualitat animal elaborat per la Coordinadora Tres Tombs Província de Tarragona. La secretària de la Societat de Sant Antoni, Tània Guasch, valora aquesta normativa.

Malgrat que s’han mantingut els tres tombs a la ciutat , enguany s’ha escurçat el recorregut habitual a causa de la instal·lació de l’enllumenat de les Festes Decennals 2021+1. A més durant el dia, es van poder adquirir els tradicionals tortells a la plaça de la Font de la Manxa i diferents pastisseries.

Pel que fa dissabte, vigília de la festivitat, la Societat de Sant Antoni presentava un nou format de la cercavila de vigília i traslladava la bandera de l’entitat fins a l’Ajuntament. A la plaça del Blat, la Cobla Momentània també oferia un petit concert.

Els Castellers de Sant Cugat, els Nens del Vendrell i els Marrecs de Salt descarten participar en la trobada castellera de les Decennals de Valls, que es farà el 30 de gener, arran de la situació provocada per la covid. 

Tant la colla de la capital del Baix Penedès com la formació vallenca han detallat que han pres la decisió seguint els consells del grup d’experts covid de la Coordinadora de Colles Castelleres, que desaconsella l’activitat castellera. 

Tot i això, les Decennals sí que tenen l’aval de la CCCC, en una discrepància entre l’entitat i el seu grup covid. Les baixes se sumen a les que ja havien anunciat els Castellers de Sants, Altafulla i Santpedor, els Bordegassos de Vilanova, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró.

PUBLICITAT