Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dimecres 19 de gener. Avui destaquem que la plaça del Blat ha estat l’escenari aquest dimecres de la roda de premsa de presentació de la Ruta de Tapes de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, organitzada per l’Associació d’Empresaris i Hosteleria de Valls-Alt Camp, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls i el patrocini d’Estrella Damm i Raventós Codorniu.

PUBLICITAT

Les tapes, que es podran degustar entre el 28 de gener i el 6 de febrer, inclouran una cervesa, una copa de vi o una copa de cava. El regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, Òscar Peris, destaca que iniciatives gastronòmiques com aquesta dinamitzen la restauració en uns moments difícils per culpa de la Covid-19.

El president de l’Associació de Restauradors de Valls-Alt Camp, Joan Mira, espera que la Ruta de Tapes sigui igual d’exitosa que en les Decennals de l’any 2011.

El xef vallenc amb Estrella Michelin, Pep Moreno, és l’ambaixador de la Ruta. Dels 18 establiments participants, Moreno destaca la varietat i l’originalitat que hi posa cada restaurador.

Els restaurants participants a la Ruta de Tapes de les Decennals 2021+1 són Organolèptics, Ecliss, Planeta Kasteller, Cítric Bar Restaurant, Bar Restaurant Luga, La Pèrgola Cafeteria, Floristeria Cafeteria Moments, Tropicana, Julià Mallol Restaurant, Restaurant Ca l’Àngel 9K de Valls, Cafeteria Clàssic Avenir, Portal 22, La Licorera, Rústic Bar Restaurant, Néctar de Valls i Bar La Cantonada.

Les tapes participants es podran consultar a la pàgina web de l’Associació d’Empresaris i Hosteleria.

El Museu de Valls i la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, amb la col·laboració del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, ja ho tenen tot a punt per a la inauguració de Lúmens 2021+1, a cura de la fins al moment directora del Centre d’Art de la Panera de Lleida, Cèlia del Diego. 

Es tracta d’una exposició amb nou intervencions lumíniques en el marc de les Festes Decennals 2021+1, l’obertura de la qual tindrà lloc el dimarts 25 de gener, a partir de dos quarts de vuit del vespre, al Museu de Valls i, a dos quarts de nou del vespre, a l’Església de Sant Francesc. La mateixa del Diego, explica els objectius d’aquesta iniciativa nascuda l’any 1981.

Lúmens 2021+1 permetrà descobrir dos nous espais recuperats per a l’art i la cultura: la nova planta expositiva del Museu de Valls i l’església de Sant Francesc de Paula i del segle XVIII, amb l’acollida de la primera intervenció d’Art contemporani d’aquest nou equipament cultural, després de mesos de treballs i de reparació i consolidació estructural, amb una actuació destacada en les voltes i la coberta del temple. El regidor de Cultura, Marc Ayala, parla de la interconnexió que hi haurà en aquestes dues ubicacions.

PUBLICITAT