El Museu de Valls i la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, amb la col·laboració del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, ja ho tenen tot a punt per a la inauguració de Lúmens 2021+1, a cura de la fins al moment directora del Centre d’Art de la Panera de Lleida, Cèlia del Diego. Es tracta d’una exposició amb nou intervencions lumíniques en el marc de les Festes Decennals 2021+1, l’obertura de la qual tindrà lloc el dimarts 25 de gener, a partir de dos quarts de vuit del vespre, al Museu de Valls i, a dos quarts de nou del vespre, a l’Església de Sant Francesc. La mateixa del Diego, explica els objectius d’aquesta iniciativa nascuda l’any 1981.

PUBLICITAT

Lúmens 2021+1 permetrà descobrir dos nous espais recuperats per a l’art i la cultura: la nova planta expositiva del Museu de Valls i l’església de Sant Francesc de Paula i del segle XVIII, amb l’acollida de la primera intervenció d’Art contemporani d’aquest nou equipament cultural, després de mesos de treballs i de reparació i consolidació estructural, amb una actuació destacada en les voltes i la coberta del temple. El regidor de Cultura, Marc Ayala, parla de la interconnexió que hi haurà en aquestes dues ubicacions.

L’exposició comptarà amb la col·laboració del MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, qui cedeix obra de la seva col·lecció. Una videoinstal·lació immersiva coproduïda entre el Centre d’Art Tecla Sala i el Museu de Valls serà l’aposta central a l’espai del Centre Històric.

PUBLICITAT