L’Ajuntament de Valls ha presentat l’estudi diagnòstic sobre el consum de substàncies i l’ús de pantalles de joves vallencs i vallenques d’acord amb el Pla Estratègic del Barri Antic aprovat l’any 2019.

PUBLICITAT

Aquest pla, contemplava la prevenció de drogodependències que s’havien de coordinar amb les polítiques d’acció local. Amb tot, s’ha arribat a la conclusió que el 61,2% dels nois i el 71,3% de les noies de Valls han consumit alcohol algun cop a la seva vida.

Unes conclusions que es deuen, principalment, en què els i les joves de Valls beuen alcohol pel seu caràcter socialitzador, divertit i que anima les celebracions, segons l’estudi. Aixi ho explica el regidor d’Acció Comunitària, Jordi Cartanyà.

Aquest estudi, també ha arribat a la conclusió que el 39% dels vallencs fan servir pantalles entre 2 i 5 hores diàries i un 31,8% entre 5 i 8 hores diàries, és gairebé un pèl per sota de la mitjana i que es destinen amb finalitats recreatives. En el cas de les persones adultes, el consum d’alcohol és el predominant.

Les substàncies com l’alcohol, cannabis o begudes energètiques s’assemblen a la mitjana catalana, mentre que el consum de tabac, augmenta a Valls. Una altra dada significativa, ha sigut el de consum de tranquilitzants que ha sigut un pèl superior a Valls en comparació a la mitjana catalana

PUBLICITAT