Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dijous 20 de gener. Avui destaquem que Valls presenta l’estudi que demostra que sis de cada deu adolescents vallencs han consumit alcohol algun cop.

PUBLICITAT

Aquest estudi s’emmarca el Pla Estratègic del Barri Antic aprovat l’any 2019., contemplava la prevenció de drogodependències que s’havien de coordinar amb les polítiques d’acció local. Amb tot, s’ha arribat a la conclusió que el 61,2% dels nois i el 71,3% de les noies de Valls han consumit alcohol algun cop a la seva vida.

Unes conclusions que es deuen, principalment, en què els i les joves de Valls beuen alcohol pel seu caràcter socialitzador, divertit i que anima les celebracions, segons l’estudi. Aixi ho explica el regidor d’Acció Comunitària, Jordi Cartanyà.

Aquest estudi, també ha arribat a la conclusió que el 39% dels vallencs fan servir pantalles entre 2 i 5 hores diàries i un 31,8% entre 5 i 8 hores diàries, és gairebé un pèl per sota de la mitjana i que es destinen amb finalitats recreatives. En el cas de les persones adultes, el consum d’alcohol és el predominant.

Les substàncies com l’alcohol, cannabis o begudes energètiques s’assemblen a la mitjana catalana, mentre que el consum de tabac, augmenta a Valls. Una altra dada significativa, ha sigut el de consum de tranquilitzants que ha sigut un pèl superior a Valls en comparació a la mitjana catalana.

Parlem ara de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, perque només queden vuit dies i il·lustres vallencs i vallenques esdevenen dotze nans.Per primera vegada, diversos centres d’ensenyament han pogut desenvolupar un projecte compartit coordinat per l’escultor imatger Ferran Rey.

Cada centre educatiu, ha treballat un personatge diferent: l’arquitecte Josep Maria Vives a l’escola Mare de Déu de la Candela, la pilot Dolors Vives a l’institut Serra de Miramar, Josep Gelambí a l’escola Baltasar Segú, entre altres. Escoltem Ton Úbeda, coreògraf de la inicativa.

De fet, els nous nans s’estrenaran dijous 27 de gener en un acte que començarà al Pavelló Xavi Tondo de Valls i que es repetirà fins a sis vegades en dues jornades.

Els nans, també participaran amb els seus centres educatius en la mostra d’imatgeria escolar, aixi com el Seguici Petit. Escoltem Maurici Gelambí, director de l’Escola Baltasar Segú.

PUBLICITAT