Aquest 2 de febrer, festivitat de la Mare de Déu de la Candela, pren un protagonisme especial. Un dels actes més esperats és la diada castellera de la Candela, cita castellera més matinera del calendari i que només se celebra cada deu anys.

PUBLICITAT

La jornada d’aquest dimecres es presenta amb incògnites, tot i  que l’aparició de la variant d’òmicron de la Covid-19 ha obligat a aparcar alguns objectius. Després de la Trobada Castellera dels Països Catalans, la Colla Vella té ganes de donar un pas més per la Candela. Per això, els de la camisa rosada es plantegen la clàssica de 8, el mateix registre que van aconseguir el passat mes d’octubre per la diada de Santa Úrsula.

Quant a la Colla Joves arribarà a plaça havent assolit pilars de 5. Al carrer d’en Gassó, només han pogut celebrar un assaig per preparar les festes i, si no hi ha modificacions d’última hora, la tècnica optarà per aconseguir tres castells de 7. Més enllà de conviure amb la pandèmia, els de la camisa vermella els està costant mantenir la regularitat.

A la tarda, Vella i Joves també prendran part en la processó votiva, en què hi seran presents els entremesos, balls i danses del seguici cerimonial, i representacions de totes les associacions i entitats vallenques amb el seu corresponent penó o bandera, acompanyant la imatge de la Mare de Déu de la Candela.

Tant la diada castellera com la processó, es podran seguir en directe per Ràdio Ciutat de Valls.

PUBLICITAT