Al punt de les dotze del migdia, l’aparcament de l’Hort del Carme ha estat l’escenari, aquest dimarts, d’una tronada a l’antiga dirigida pel mestre coeter Juan García Estellés de la Pirotècnia del Mediterráneo, de Villamarxant (País Valencià). 33 mascles, 3 canterelles, 150 colpejadors del núm. 2, comunicats amb un reguer de pólvora han provocat, en el seu final, un esclat amb tota força. En acabar la tronada, García, ha explicat com s’ha preparat tot el dispositiu.

PUBLICITAT

Prèviament, a la plaça del Blat, ha tingut lloc l’arribada i recepció a la Família Robafaves de Mataró, pares del gegantó vallenc Lladrefaves. D’altra banda, des de la plaça del Carme, hi hagut la sortida d’alguns elements del seguici cerimonial, que també han fet les visites a les residències d’avis de la ciutat.

La seqüència ritual seguirà a la tarda. A partir de les set, des de la plaça del Blat, hi haurà l’Anada a novena amb la participació dels nans, gegants, gegantons, moixiganga i àliga- que, acompanyats de gralles i ministers, precediran la bandera de Valls i la corporació municipal amb la policia local de gala.

A tres quarts de nou del vespre, a l’església de Sant Joan, un  cop finalitzi la novena, tindrà lloc el cerimonial ball de l’àliga. Un quart d’hora més tard, es farà la representació de la Moixiganga amb l’acompanyament musical de So Nat.

PUBLICITAT