El proper dimarts 22 de febrer tindrà lloc la preestrena de la nova edició de la Xilofonada Poètica. El concert anirà a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard que participa en aquest projecte i que porta mesos treballant per tal d’oferir aquest concert.

PUBLICITAT

En aquesta ocasió, la Xilofonada Poètica parteix dels poemes de Ramon Besora, Les oques van descalces, un llibre escrit durant el confinament, amb il·lustracions de Natasha Domanova i que inclou tant les partitures com les bases musicals que ha compost Rosabel Bofarull. Ramon Besora ja va ser el poeta escollit per a la setena edició. En aquella ocasió els poemes treballats pertanyien al recull Zoo de paraules, i va ser també el material que es fa servir el curs passat, ja que la situació sanitària feia preveure la impossibilitat de realitzar un concert i estrenar cap altre material.

Tant l’autor com la il·lustradora tenen previst assistir al recital que tindrà lloc al Teatre Principal, dimarts 22 de febrer, a les 6 de la tarda i on es podran escoltar vuit poemes versionats per a cor a una veu i acompanyament d’instrumental Orff. El concert estarà dirigit per Pol Berlinches amb Rosabel Bofarull al piano. L’entrada al concert és lliure.

Ja per finals de març està previst realitzar el concert amb totes les escoles de primària de Valls i comarca que participen al projecte, que en aquesta ocasió són quinze centres de primària i l’escola de música. Per tal de respectar el màxim la seguretat sanitària, s’ha optat per realitzar dos concerts, de manera que els tres-cents alumnes participants estaran repartits en dos grups.

La Xilofonada Poètica té en el seu origen l’interès en utilitzar la poesia com una eina per treballar la música. I acostar als infants un llenguatge poètic i veure la transformació que significa versionar un poema i convertir-lo en cançó. A la vegada, el fet de treballar amb llibres editats, que les nenes i els nens poden obtenir fàcilment, els permet treballar amb les il·lustracions que rellegeixen els poemes i complementen el llibre.

En edicions anteriors la Xilofonada Poètica ha utilitzat poemes de Joana Raspall, Montse Ginesta, Tomàs Lluc, Maria Mercè Marçal i Salvador Comelles.

PUBLICITAT