L’escola Baltasar Segú, l’entitat Comerç de Valls i l’Ajuntament de Valls han posat en marxa el projecte “Botigues amigues” amb l’objectiu de crear itineraris a peu que siguin segurs per a l’alumnat de cicle superior de primària quan es desplaça entre el domicili i el centre educatiu, d’anada com de tornada. La iniciativa compta amb la participació d’una trentena d’establiments comercials de Valls, identificats amb els adhesius de la campanya, els quals es comprometen a ajudar els infants si tenen qualsevol problema o dificultat.

PUBLICITAT

El regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanya, destaca que és una iniciativa que empodera als infants per ser capaços d’anar i tornar sols de l’escola.

L’escola Baltasar Segú ha definit diversos itineraris urbans i ha buscat la col·laboració de comerços de cadascuna d’aquestes zones de la ciutat per tal que facin de botigues amigues dels infants.

El mateix centre educatiu va començar aquest treball el curs 2019-2020 com a projecte d’investigació per presentar-lo a la First Lego League, que amb el lema “City shaper” promovia iniciatives que fessin de les ciutats millors llocs on viure. L’alumnat, que aquell any feia 6è de primària, va elaborar un projecte que va ser reconegut per la regidoria d’Acció Comunitària. La Covid-19 va aturar-ne la posada en marxa, però en l’actual curs 2021-2022 l’alumnat de 5è de primària l’ha recuperat i ara el vol implementar a Valls.

PUBLICITAT