El grup municipal de la CUP manifesta que la diagnosi sobre drogues i pantalles que ha presentat l’equip de govern de l’Ajuntament de Valls no aporta solucions. En aquest sentit, afirmen que Junts per Valls i ERC visquin en una ciutat paral·lela, perquè les conclusions a les que arriba l’estudi no reflecteixen la realitat del poble. A més, creuen que si es volia analitzar la problemàtica, calia fer-ho mitjançant un mètode singular ajustat a Valls sense necessitat d’haver-los de comparar amb d’altres ciutats catalanes.

PUBLICITAT

Els cupaires assenyalen que les estadístiques no estan completes perquè els resultats surten d’enquestes fetes als instituts, i a la població en general, però de forma voluntària i telemàtica.

Finalment, la CUP creu que algunes actuacions que caldria fer són incorporar un tècnic de salut, comptar amb un centre de reducció de danys per atendre la població més afectada i oferir-los acompanyament, empoderar a la ciutadania amb propostes comunitàries i, sobretot, apostar per una estratègia integral de prevenció i tractament a les drogodependències, la qual s’hauria de configurar a través d’un pla municipal que comptés amb la participació de les diferents àrees i serveis implicats.

PUBLICITAT