El Pius Hospital de Valls ha recuperat aquest mes de febrer la tècnica de l’esterotaxia que permet localitzar lesions de la mama mitjançant una mamografia.

PUBLICITAT

Amb la nova tècnica que ha incorporat el Servei de Diagnòstic per a la Imatge del centre sanitari vallenc, es podran detectar lesions mamàries que només es localitzen amb mamografia i que, a la vegada, per obtenir-ne una mostra, només es poden biopsar mitjançant l’esterotaxia.

D’aquesta manera, amb l’ampliació de serveis al Pius es guanya en eficàcia i rapidesa de diagnòstic i també en proximitat i reducció del temps d’espera per a la realització de la prova ja que les pacients no cal que es desplacin a un altre centre sanitari.

L’esterotaxia permet localitzar amb precisió mil·limètrica una lesió de mama de la que és necessari extreure’n una mostra per a valorar les cèl·lules que la componen

La tècnica reduirà el temps d’espera per a la prova, un factor clau en el càncer de mama, i evitarà a les pacients del Pius Hospital haver de desplaçar-se a altres centres.

En aquest sentit, els mateixos professionals de l’Hospital de Valls (metges, radiòlegs, tècnics especialistes en radiodiagnòsitc…) que han detectat la possible lesió mamària seran els que practicaran la biòpsia o bé col·locaran l’agulla en ham per a la immediata intervenció o bé el clip de titani per a la quimioteràpia.

Les pacients estan en tot moment acompanyades per una infermera referent de patologia mamària que presten suport físic i psicològic durant la prova.

Amb una inversió de 45.900 euros sense IVA, finançats en un 40% pel departament de Salut de la Generalitat a través de la convocatòria de renovació d’equipament sanitari i aparells mèdics, el servei guanya de nou en proximitat i rapidesa de diagnòstic.

PUBLICITAT