Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dijous 24 de febrer. Avui destaquem que es dona el tret de sortida als actes de Carnaval de Valls.  

PUBLICITAT

Després d’un any sense celebrar-se per culpa de la pandèmia de la  Covid-19, la festa torna amb molta força. A més, els actes serviran per d’homenatges a les passades Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1.

A dos quarts de set de la tarda, des de la plaça del Blat, hi haurà la sortida de bèsties del seguici de Carnaval per anunciar la baixada de la Llum. Hi participaran la Mulassa, el Bou, l’Àliga i els Gegants de Carnaval. 

Un cop la comitiva arribi a la plaça de l’Oli , hi haurà les balladetes de lluïment, l’Arrivo del  Rei i la Reina Carnestoltes i el corprenedor Trasllat de la Llum des del cel a la ciutat.

En acabar, hi haurà la degustació popular de botifarra d’ou, el típic caramel vermell i la Manxada. L’organització també ha anunciat que es poden adquirir els ciris, les cintes i les botelles.

Al llarg d’aquesta jornada, les pastisseries i confiteries també posaran a la venda el caramel vermell, un dolç exclusiu de la capital de l’Alt Camp.

De fet, aquest caramel vermell és la llaminadura vermella i allargada, típica del Carnaval i dels dies previs de Quaresma i ja s’ha posat a la venda. El dolç només es pot comprar a les pastisseries i confiteries de Valls.

Es tracta d’una tradició que es manté any rere any, de la qual es desconeix l’origen. Roger Vallvé, propietari de la Pastisseria Valls, fundada el 1901, recorda que ell ja n’havia vist fer tota la vida, i que el seu rebesavi ja en produïa. Aquest caramel sempre va acompanyat de coca de llardons i botifarra d’ou, els dies previs del Carnaval.

PUBLICITAT