OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dimarts 1 de març. Avui destaquem que Valls convoca una concentració en defensa del poble ucraïnès.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Valls s’adhereix a la convocatòria del municipalisme català convocant al a ciutadania a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès aquest dimarts, a les set de la tarda, a la plaça de Blat.

De fet, en la sessió plenària ordinària d’aquest dilluns, l’alcaldessa anunciava aquesta concentració i feia lectura d’una declaració institucional en defensa d’Ucraïna i en contra la invasió de Rússia.

Des del consistori vallenc es condemna la violència davant l’atac injustificat del govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa, el qual va començar el passat dijous 24 de febrer i que ja ha provocat algunes víctimes civils i militars. A més, l’Ajuntament rebutja qualsevol tipus de conflicte, però sobretot aquell que ataca directament humans indefensos i amb bombardejos indiscriminats.

Parlem ara de tot el què va donar de si el ple municipal celebrat ahir a l’Ajuntament de Valls i és que s’ha modificat la plusvàlua per adaptar-la a la nova llei. 

A partir d’aquests canvis, hi haurà una rebaixa dels ingressos a les arques municipals de l’ordre del 25% menys que fins ara. Ho explica el regidor d’Hisenda, Finances i Contractació, Martí Barberà.

La plusvàlua és un impost que s’aplica a l’increment del valor dels terrenys quan es produeix la transmissió de la propietat, ja sigui per donació o compravenda. L’Estat ha fet efectius els canvis a partir de les sentències del Tribunal Constitucional del novembre de l’any 2021, que dictaminaven que el càlcul d’aquest impost estava desfasat.

La nova llei preveu que en el cas que el valor de l’immoble no s’hagi vist incrementat entre el moment de la compra i la venda, no s’haurà de pagar la plusvàlua. El coeficient màxim de càlcul serà del 0,45% i el mínim el 0,14, quan fins ara era del 2,7.

PUBLICITAT