Valls deixa de ser la població de Catalunya amb més de 20.000 habitants amb un risc de rebrot alt de Covid-19. Actualment, Reus encapçala el rànquing amb 1.300 punts.

PUBLICITAT

Valls, després de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, es situava com la primera ciutat catalana amb un risc de rebrot més alt, fins arribar al punt de situar-se com la segona ciutat del país amb pitjors registres.

Amb l’augment de dades en les últimes setmanes, la capital de l’Alt Camp també ha vist com baixaven les xifres, encara que el risc molt alt segueix predominant.

En la classificació de les ciutats catalanes amb un major risc de rebrot, set d’elles són de la demarcació de Tarragona. A Reus i Valls, la segueix Tortosa, Cambrils, Vila-seca, Tarragona i Salou.

A partir d’aquestes dades, tractar la Covid-19 com una grip comença a ser una evidència.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en declaracions a la Xarxa, assegurava que entre tres setmanes i un mes després de retirar la mascareta en escoles es generalitzarà a la població.

De fet, la retirada gradual de la mascareta es portarà al Consell Interterritorial d’aquesta setmana.

A més, Argimon defensava la normalització poc a poc de la vida diària, tot i que no s’ha d’abaixar la guàrdia perquè la possibilitat que hi hagi una setena onada és real. 

PUBLICITAT