Els Mossos d’Esquadra han complert amb l’ordre de detenció emesa pel jutjat de Figueres pel veí de Valls, Francesc Jiménez, un dels catorze encausats pel tall a l’AP-7 a l’alçada de la frontera del Pertús, a la Jonquera, del novembre del 2019.

PUBLICITAT

Els fets han succeït aquest divendres a primera hora del matí. Els agents del cos s’han dirigit al seu domicili i han efectuat la seva detenció. En la jornada d’ahir, el moviment Alerta Solidària comunicava que ja s’havia detingut a dues persones més relacionades amb els fets i que n’hi hauria més.

En el moment de conèixer la notícia, la plataforma Alt Camp no té Por, l’ANC Valls – Alt Camp i Taca d’Oli han organitzat una concentració de suport a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, la zona del Fornàs.

El jutjat de Figueres va emetre dijous una ordre de detenció que, segons informava el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, citava a Jiménez i onze investigats més per no comparèixer davant el jutge pels talls de Tsunami Democràtic a la Jonquera del novembre de 2019. En aquests moments, la macrocausa suma uns 200 investigats.

PUBLICITAT