Les obres del futur Espai Jove de Valls, amb una inversió de 240.000 euros, començaran el proper mes de maig i es preveu que el nou equipament estigui acabat a començaments del 2023.

PUBLICITAT

L’Espai Jove, que ha de convertir-se en centre de referència d’activitats juvenils i punt de trobada de col·lectius i entitats, s’ubicarà al Centre Històric i s’ha projectat com un espai diàfan i accessible, connectat a la via pública i obert a tot l’entorn de l’aparcament de Ca la Mateueta i de la plaça de les Escudelles.

En la roda de premsa de presentació del projecte, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha destacat que amb aquest nou equipament es fa un salt qualitatiu en el desplegament de les polítiques municipals de Joventut.

La funcionalitat de l’equipament, tant en el seu disseny com en els materials i el mobiliari, és un dels punts que el projecte ha tingut en compte, amb espais accessibles i polivalents.

A la vegada, s’ha contemplat que l’espai pugui funcionar independent de la zona tècnica per tal que els joves i les entitats juvenils hi puguin accedir i fer-ne ús fins i tot quan l’àrea d’administració està tancada.

A més, en les mateixes sales principals també s’han previst espais de magatzem perquè les entitats juvenils hi puguin guardar el seu material.

L’Espai Jove també serà el nou Punt d’Informació Juvenil i s’incorporarà a la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil de Catalunya (XNEJ).

Per això, inclourà una zona d’autoconsulta amb tauler d’anuncis i ordinadors així com espais d’atenció, acollida i assessorament, en aquest cas una zona reservada que garanteixi la confidencialitat i una atenció individualitzada als joves.

A la vegada, el projecte contempla l’ús racional de recursos i la sostenibilitat, així com potenciar sistemes que generin poca despesa de manteniment.

En aquest sentit s’incorporen sistemes passius que permeten un alt grau de benestar tèrmic i, en la seva construcció, es preveu la utilització de materials naturals biodegrades i de proximitat que ajudin a disminuir l’emissió de CO2 i la petjada ecològica en la seva construcció.

PUBLICITAT