El casteller i expresident de la Colla Vella dels Xiquets de Valls entre les temporades 2013 i 2016, Joan Ibarra, serà el nou president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

PUBLICITAT

La seva proclamació es farà el proper dissabte 26 de març, a Vilanova, coincidint amb l’assemblea general de l’ens.

Ibarra rellevarà a Pau Camprovín dels Castellers de Sants, que acaba mandat aquest mes de març.

Tot i que l’elecció de la junta de la Coordinadora és per quatre anys, encara que anualment canvia la presidència, les dimissions dels vicepresidents Ignasi Escamilla (Castellers de Sant Cugat) i Rubén Gaon (Nens del Vendrell) per motius personals han provocat aquesta renovació en el lideratge de la junta.

La voluntat d’Ibarra , a banda d’avançar en altres projectes, es acostar postures entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, agrupacions que han abandonat la junta, per les discrepàncies dels últims anys amb el conflicte dels drets d’imatge i el protocol de represa de la Covid-19.

Així doncs, la Colla Vella tornarà a ostentar la presidència de la Coordinadora després de dinou anys. L’últim president rosats va ser el 2003 amb Jordi Roca.

PUBLICITAT