L’Ajuntament de Valls ha posat en marxa aquest curs 2021-2022 un projecte mentoria escolar i social a secundària, que està impulsat per la regidoria d’Educació i Política Lingüística dins del Pla Educatiu d’Entorn.

PUBLICITAT

Aquesta iniciativa consisteix en la formació de parelles d’estudiants que comparteixen activitat i de lleure fora de l’horari escolar amb l’objectiu que l’alumne de secundària mentorat rebi el suport d’un altre d’estudis superiors que l’ajuda a reforçar el seu aprenentatge. La regidora d’Educació i Política Lingüística, Teresa Rull, valora els primers resultats.

El Departament d’Educació de la Generalitat finança una part del projecte amb recursos extres dins del Pla de Millora d’Oportunitats i la regidoria completa la dotació pressupostària. La iniciativa es va oferir a tots els centres educatius de la ciutat i se’n hi van sumar dos en aquesta experiència pilot.

L’associació Quilòmetre 0, una entitat especialitzada en el desenvolupament de projectes de mentoria escolar i social, és l’encarregada de portar endavant el programa a Valls.

Els mentors són exalumnes del Cor de Maria i estudiants de segon curs del cicle formatiu de grau superior d’integració social del Narcís Oller. De manera voluntària, fan activitats setmanals amb els seus mentorats en funció dels seus interessos i les seves necessitats, amb l’objectiu d’establir amb ells una relació de suport i aprenentatge.

PUBLICITAT