A partir d’aquest dimecres 16 de març, el Mercat de la Fruita i la Verdura hauria d’haver tornat a la seva ubicació original, a la plaça de l’Oli  i al carrer de la Carnisseria i deixar la plaça del Portal Nou.

PUBLICITAT

Els comerciants de la plaça de l’Oli es mostren a favor que el Mercat torni al seu lloc d’origen. En canvi, els paradistes estan en contra del canvi i afirmen que l’Ajuntament ha pres la decisió sense tenir-los en compte.

De fet, els paradistes no han muntat les parades aquest matí en senyal de protesta i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, s’ha compromès a trobar-hi una solució.

El 13 de maig de 2020, el mercat va reiniciar la seva activitat després de l’aturada per la pandèmia de la Covid-19 i va ocupar una nova ubicació a la plaça del Portal Nou de forma provisional, per garantir les mesures per a la prevenció i el control de la crisi sanitària per als mercats no sedentaris. En aquest moment, donada la situació de control de la pandèmia i la flexibilització de les mesures de distanciació social, el Mercat torna al seu espai original i històric, a la plaça de l’Oli i voltants.

Valls té una forta tradició de mercats als carrers i places, amb més de 800 anys d’història. La ciutat té la concessió oficial de mercat setmanal els dimecres des de l’any 1210, en què el rei Pere II d’Aragó, va atorgar el privilegi tenint en compte la tradició dels mercats que ja es feien i la importància que en aquella època tenia la capital de l’Alt Camp.

Des de llavors, aquesta dinàmica no s’ha trencat mai i encara avui en dia els vallencs i les vallenques i gent de tota la comarca es donen cita cada dimecres i dissabtes per comprar productes frescos al Mercat de la Fruita i la Verdura.

PUBLICITAT