Valls, com la resta dels municipis de Catalunya, començava aquest dimarts el primer de les cinc jornades de vaga d’Educació. A la capital de l’Alt Camp, alguns centres de la ciutat han superat el 50% del seguiment. Pel que fa els centres de primària i secundària de la comarca no s’han afegit a l’aturada.

PUBLICITAT

En el conjunt de Catalunya, el seguiment de la vaga de docents als centres públics ha estat del 31,79% era del 31,79%, dimarts a les 12 del migdia, segons les dades comunicades pel 90,7% dels centres del Departament d’Educació. Als centres concertats s’afegien a la vaga 8,7% dels docents segons comunicaven a la mateixa hora.

Per territoris, la participació més alta en centres públics era a la ciutat de Barcelona, amb el 38,75%, i la més baixa a les Terres de l’Ebre, amb el 14,61%. Als centres concertats, s’arribava al 13,59% de la participació al Baix Llobregat. El mínim era del 4,59% a Tarragona.

Pel que fa els sindicats, la portaveu d’Ustec, sindicat majoritari, Iolanda Segura, afirma que el seguiment és, provisionalment, d’un 70% en general, i es queixava que els serveis mínims decretats per la Generalitat són molt alts. Per altra banda, el Sindicat de Professors de Secundària estimava un seguiment al seu sector en un 75%.

Més recentment, una cinquantena de docents entraven aquest dimecres al Saló de l’Ensenyament de Barcelona, on hi havia prevista la compareixença del conseller d’Educació, Josep González Cambray, juntament amb la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis.

Els manifestants han accedit al recinte per la porta d’accés principal amb pancartes i xiulets. Entre les seves proclames, demanaven la dimissió de Cambray per les seves polítiques i exigien al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que intervingués en el conflicte.

La vaga de docents està convocada contra el nou calendari escolar i per reclamar millores. Tenen dret a fer-la el personal docent dels centres públics i concertats, personal d’administració i serveis, i personal laboral dels centres educatius i de les seus del Departament d’Educació.

PUBLICITAT