Molt bon dia! Benvigudes i benvinguts. Aquest és el Daily Informatiu de Ràdio Ciutat de Valls d’aquest dilluns 21 de març de 2022. Avui destaquem que el fotògraf vallenc  Francesc Català-Roca ja compta amb una placa commemorativa, davant de la casa on va néixer, al carrer de la Cort, 28.

PUBLICITAT

La descoberta va tenir lloc aquest dissabte, al migdia, amb parlaments de diverses autoritats i l’enlairament de pilars de 5 de les dues colles dels Xiquets de Valls. Seguidament, la comitiva es va dirigir a les dependències de la Casa de Cultura on es va poder gaudir d’una visita guiada en una exposició que recorda la seva figura. Escoltem el director del Museu de Valls, Jordi París, que explica el significat que té la placa.

Durant aquest 2022, Any Francesc Català – Roca declarat per la Generalitat de Catalunya amb motiu del centenari del seu naixement, es podran visitar a Valls diverses exposicions que recullen la seva trajectòria. D’altra banda, arreu de Catalunya també s’han previst actes on es donarà molta rellevància a la ciutat on va néixer.

El mateix dissabte al matí, la plaça del Pati s’omplia de tambors. I és que la Germandat del Sant Crist de Lepant i la Mare de Déu del Roser segueixen amb la seva programació dels actes de Setmana Santa 2022.

A la setena edició de l’exaltació del Tambor Ciutat de Valls, hi van participar la Banda de Tambors i Bombos de la Germandat del Sant Crist de Lepant, Banda de Tambores de la Confradía del Santo Encuentro del Redentor de Tudela (Navarra), Banda de Tambores de la Villa de Azanuy (Osca), Banda de Tambors i Cornetes de Sant Pere Apòstol de Reus i la Banda de Tambors i Cornetes La Verònica de Reus.

Més actes de cap de setmana a Valls.  Diumenge al migdia, a la plaça de l’Oli, centenars de persones van degustar l’escudellada amb motiu de l’agermanament entre la capital de l’Alt Camp i Andorra la Vella.

Aquest és un acte que organitza la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella. Els tiquets per a l’escudellada, al preu de 7 euros, incloïen la degustació de l’escudella, un plat de ceràmica commemoratiu, una cullera de fusta, pa i vi.

En relació amb aquest esdeveniment, unes hores abans, a la Biblioteca Carles Cardó, tenia lloc l’acte de presentació del llibre de 100 coses que has de saber sobre Andorra, de Maria Cucurull i Arnau Colominas.

Parlem de castells.  Tot i que ja va debutar en les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, la Colla Vella dels Xiquets de Valls donava el tret de sortida aquest diumenge a la temporada 2022.

A Picamoixons, en el marc de la festa major d’hivern de Sant Josep, els del Portal Nou aprofitaven per rodar les estructures de la gamma mitjana de 7. En una diada amb quatre rondes, la formació dirigida per Albert Martínez s’anotava el 4de7, el 3de7 amb el pilar, el 4de7 amb el pilar i el 3de7. Com a cloenda, bastien un vano de 5.

El dia abans, al carrer de la Cort, amb motiu de l’acte inaugural de l’Any Català – Roca, els de la camisa rosada, a l’igual que la Colla Joves, completaven un pilar de 5.

La propera sortida de la Colla Vella serà el proper diumenge, al migdia, a les Festes de la Mare de Déu de la Llet de Puigpelat.

Temps pels esports.  La Unió Esportiva Valls aconseguia la tercera victòria consecutiva de la temporada en la seva visita al camp de l’Alcarràs per 1 a 2. El conjunt de la capital de l’Alt Camp suma tres punts més que li permeten continuar a sis punts del primer classificat, la Rapitenca. A més, es troba a dos del Viladecans, a tres del Vilanova i empatat a punts amb l’Atlètic Lleida, quart classificat i proper rival a la lliga.

El triomf treballat es va decantar a favor del Valls a partir de dues jugades a pilota aturada. Al minut 31, un córner llençat per Kako permetia a Gerard Batista de cap inaugurar el marcador.

Abans d’arribar a la mitja part, l’Alcarràs empatava gràcies a un xut entre línies des de fora de l’àrea transformat per Iker.

A la represa, tot i la crescuda del rival, els vallencs seguien amb l’objectiu de tenir la possessió de la pilota. Novament un servei de la cantonada, al minut 61, llençat per Kako, l’aprofitava Albert Plana en un xut des de l’interior de la gran per fer l’1 a 2.

En els minuts finals, ambdós equips disposaven d’oportunitats. Els vallencs per ampliar l’avantatge i els lleidatans per forçar l’empat. Malgrat els més de cinc minuts d’afegit, l’electrònic ja no es va moure. Al final del partit, el tècnic de la UE Valls, Manel Cazorla, donava molt mèrit al triomf aconseguit i feia una crida a omplir El Vilar aquest diumenge davant l’Atlètic Lleida.

El decisiu partit entre la UE Valls i l’Atlètic Lleida de diumenge començarà a les cinc de la tarda. En el matx de la primera volta, jugat al Municipal Ramon Farrús, els vallencs van caure derrotats per 3 a 2.

I en bàsquet, ens fem ressò de l’àgonic tram final a la fase regular del grup C-1 de la lliga EBA pel Club Bàsquet Valls. Sense opcions de situar-se a la zona de play off d’ascens, els d’Oriol Pozo patien, dissabte, la segona derrota consecutiva a la pista del Martinenc en l’antepenúltim partit de la temporada 2021-2022.

Una vegada més la falta d’encert i les nombroses baixes, entre les quals la d’última hora d’Emilio “Chacho” Martínez, van privar als blancs-i-vermells de treure un resultat positiu del pavelló del Guinardó.

L’enfrontament començava amb un primer període igualat i amb un avantatge de 15-18 a favor dels de la capital de l’Alt Camp. Seguidament, però, els locals aconseguien un parcial de 30-16, fet que els deixava a 11 punts per sota.

A la segona meitat, el CB Valls mirava d’apropar-se al marcador amb un parcial de 18-26, però en l’últim quart el Martinenc aprofitava la falta d’encert per escapar-se d’11 punts i marcar el 80-69 definitiu.

El proper partit del CB Valls serà dissabte, a les set de la tarda, al Joana Ballart, davant l’Horta, equip de la part baixa de la classificació. En joc, només hi haurà mantenir la cinquena plaça, a banda d’acomiadar-se de l’afició amb una victòria.

I fins aquí el Daily Informatiu de Ràdio Ciutat de Valls d’aquest dilluns 21 de març de 2022. Us ha parlat David Prats en el marc d’un nou tram informatiu on us expliquem tot allò que succeeix a la nostra ciutat. Adeu fins la propera.

PUBLICITAT