El proper diumenge 27 de març es clourà l’exposició Lumens 2021+1. Aquesta mostra que es va  inaugurar el dia 25 de gener amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 reuneix sis obres lumíniques provinents de la col·lecció del MACBA.

PUBLICITAT

L’exposició, comissariada per Cèlia del Diego, presenta obres d’artistes internacionals. A més, aquesta mostra ha permès presentar el resultat de les obres d’ampliació del Museu de Valls, a la primera planta de l’edifici, que en un futur acollirà la col·lecció permanent de la institució.

D’altra banda, l’exposició sobre els cartells de les Decennals es prorroga una setmana i es tancarà definitivament el dia 3 d’abril. Aquesta mostra, organitzada pel Museu de Valls, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp i l’Arxiu Municipal de Valls, i comissariada pel director del museu, ha estat possible gràcies als fons dels dos arxius vallencs i de diversos particulars que han aportat la documentació necessària per fer-la possible. La mostra es complementa amb les imatges o pel·lícules de les festes des de 1’any 1921 fins el 2011. 

Els cartells de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela han estat històricament la imatge de la celebració. A l’exposició es pot veure, per primera vegada, un recull exhaustiu de tots els cartells coneguts de les festes. A través d’ells es pot observar com ha evolucionat el seu disseny, i també la festa, des de mitjans del segle XIX fins a l’actualitat. Pels artistes vallencs poder fer el cartell de les festes, ha estat un honor i un reconeixement.

PUBLICITAT