El proper dilluns 4 d’abril comença el període de votacions dels pressupostos participatius. Durant tot el mes, la ciutadania podrà escollir entre un total de 39 propostes que han estat validades pels serveis tècnics municipals d’entre totes les elaborades pels vallencs i les vallenques durant la fase de presentació celebrada el novembre de l’any passat. Es tracta de propostes d’àmbits diversos com urbanisme, mobilitat i medi ambient; salut i esports; cultura, educació i oci; serveis públics i també projectes de Centre Històric.

PUBLICITAT

Precisament, una de les novetats d’enguany és que, de la dotació econòmica total de 250.000 euros per a pressupostos participatius, 62.500 s’han reservat per a l’execució de projectes al Centre Històric. D’aquesta manera, entre les 3 propostes que la ciutadania podrà votar, una haurà de ser obligatòriament d’entre els projectes presentats per al Centre Històric, mentre que les altres dues podran ser de la resta de temàtiques. Escoltem el regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanyà.

Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Valls, tan per la via telemàtica com presencial, entre el 4 i el 30 d’abril.

Durant el novembre de 2021, es van celebrar sessions deliberatives de diferents àmbits que van servir per recollir algunes de les propostes col·lectives que ara formen part de la selecció final. A més, la ciutadania va poder presentar fins a un màxim de tres propostes a títol individual o familiar, amb les quals es va poder completar la llista dels 39 projectes que ara han passat en la votació final.

PUBLICITAT