Molt bon dia! Aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dijous 31 de març.

PUBLICITAT

Destaquem que avui es l’ultim dia del punt de vacunació de la Covid-19 a la Sala Kursaal tanca aquest dijous 31 de març. Luis Blain, bon dia.

En un any, s’hi han administrat més de 65.000 vacunes. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, destaca la gran feina en favor de la salut que han desenvolupat els professionals, en moments molt complexes.

En la roda de premsa que es va celebrar dimecres a la tarda, el responsable del districte sanitari del Camp de Tarragona, Òscar Ros, agraïa la tasca de tots els professionals per aconseguir una de les taxes més altes del país.

En aquests moments, la situació de la pandèmia a Catalunya és bona. A la UCI hi ha 77 crítics i els malalts greus han disminuït el 31%.

Passem doncs a un altre tema i es que Dues residències de Valls han incorporat un programa d’intervenció amb gossos.

Les residències Montserrat Cuadrada i Alt Camp de la Fundació Vilaniu per a la Dependència han incorporat als seus dos centres geriàtrics de Valls el programa d’intervenció assistida amb gossos que impulsa l’entitat Tan Amigos.

El programa consisteix en què cada setmana, un equip de professionals es desplaça amb gossos fins a una de les dues residències per a dur a terme una teràpia que, comptant amb els animals com a facilitadors, està especialment indicada per a persones en edat avançada. Escoltem la directora de Tan Amigos, Alexia Falcó, que parla del funcionament del projecte.

Per la seva banda, la directora de la residència Montserrat Cuadrada, Cristina Ardanuy, que explica que les intervencions assistides amb gossos ajuda als seus residents a millorar la seva autoestima

Proyecto Tan Amigos promou des de l’any 2004 intervencions terapèutiques i educatives assistides amb gossos i actualment desenvolupa activitats setmanalment en més de 30 centres, atenent a persones de diversos perfils i amb 13 programes d’intervenció diferenciats.

Així, a més de gent gran, el Projecte Tan Amics també realitza teràpia amb animals a persones amb diversitat funcional o en risc d’exclusió social, atenent cada setmana a més de 500 persones.

Tan Amigos està format per un equip interdisciplinar amb formació universitària especialitzada (veterinària, magisteri, fisioteràpia, educació social, integració social, màster en unitats canines…) que ha permès al llarg de 17 anys d’activitat el desenvolupament de programes d’intervenció diferenciats i adaptats a cada centre i tipus d’usuari.

Nem a la cultura i us expliquem que L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard ofereix un nou Taller de música en família per a infants d’entre 12 mesos i 3 anys en sessions acompanyats dels pares i mares.

Com ja és habitual, el taller té una durada de cinc sessions, que es realitzen en diferents torns, segons les edats dels nens i les nenes. Per aquest taller hi ha previst fins a tres torns donada l’alta demanda que hi va haver en l’últim taller. Aquest taller tindrà lloc del 22 d’abril al 20 de maig a l’escola de música i serà impartit per la professora Mireia Besora.

Les inscripcions es poden realitzar en línia o bé presencialment del 29 de març al 5 d’abril. A partir del dia 6 s’atorgaran les places. Si hi hagués més demanda que places, s’adjudicarien a partir del sorteig d’una lletra de l’abecedari pel cognom dels inscrits. Tota la informació es troba disponible al web de l’escola  www.escolamusicavalls.cat

L’escola fa deu anys que desenvolupa aquests tallers, amb la clara voluntat d’oferir un entorn musical a totes les franges d’edat de la població. I, en aquest cas, per propiciar el viure el fet musical en un entorn tranquil, potenciant al màxim la relació afectiva paterno i maternofilial a través de la cançó i el joc musical. Aquest és l’últim taller que s’ofereix aquest curs 2021-22.

Seguim amb els esports i es que Valls ja disposa d’una pista poliesportiva adequada. 

Aquest dimecres, l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, visitava el nou equipament després de l’adequació efectuada per a la pràctica, a més de l’hoquei patins, de futbol sala, patinatge i bàsquet. Farré aprofitava la visita per agrair als clubs de l’Hoquei Club Valls la promoció d’aquest esport a la ciutat i el salt de qualitat que s’ha fet durant els últims anys.

Pel que fa el president de l’Hoquei Club Valls, Frederic Roquet, afirma que amb aquesta remodelació s’aconsegueix fer una passa molt important

La inversió per a la remodelació de la pista del Vilar s’ha dut a terme gràcies a una inversió de 293.000 euros, finançats per la Diputació de Tarragona.

I fins aquí el valls info d’aquest dijous 31 de març us han parlat Luis Blain i David Prats que cada dia us portem les novetats de la ciutat de Valls. Fins la propera!

PUBLICITAT