Molt bon dia! Aquest és el Daily Informatiu de Ràdio Ciutat Valls d’aquest divendres 1 d’abril.

PUBLICITAT

Comencem el mes destacant que Les obres del pla urbanístic de l’Alt Camp començaran a finals del 2023. Julia Camprubí, Bon día.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, presentava aquest dijous el Pla director urbanístic (PDU) que regularà la implantació d’un nou polígon industrial i logístic a la Plana de l’Alt Camp, dins de l’Estratègia de Sòls d’Activitat Econòmica que impulsa el Departament de Catalunya.

En l’acte, celebrat a Vila-rodona, hi van participar els quatre municipis que el conformen Vila-rodona, Valls, el Pla de Santa Maria i Alió. En el torn d’intervenció, Puigneró afirmava que el nou pla director urbanístic persegueix dos grans objectius.

El PDU tindrà 3.700 hectàrees, de les quals el 52% es destinaran a sòls de protecció de valors ambientals i paisatgístics, mentre que unes 835 hectàrees seran per a ús econòmic.

Aquest mes s’impulsarà un procés de participació ciutadana amb quatre sessions informatives perquè les entitats, teixit econòmic i veïns dels municipis implicats coneguin el nou projecte i puguin comprendre el seu abast. L’aprovació inicial del projecte es preveu per a aquest estiu, mentre que la definitiva arribaria el desembre d’aquest any. Si es compleixen els terminis, les obres haurien de començar a finals del 2023.

Pasem llavors a un tema mes familiar i es que l’Ajuntament de Valls posarà en funcionament, a partir del 19 d’abril, un nou servei municipal de cangur per nens i nenas de 0 a 14 anys.

Aquest servei sera per dies puntuals i no tindrà cap cost per a les famílies usuàries. Els dies laborables, de 9.15h a 13.00h, aquest servei gratuït de cura acollirà la canalla de 0 a 3 anys al Centre Obert Portal Nou, mentre que a les tardes, 17.00 a 20.00h, la franja d’edat s’ampliarà fins als 14 anys i el servei, que s’oferirà tot l’any excepte a l’agost, es prestarà a l’Escola Enxaneta.

Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de respondre a les necessitats de conciliació de la vida laboral i familiar de la ciutadania vallenca. Escoltem el regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanyà.

El servei de cangur serà dinàmic i de fàcil accés i, per tant, les famílies hi podran accedir només omplint una fitxa amb les seves dades. Així, es podrà concretar l’ús puntual del servei a través del sistema de cita prèvia a la pàgina web municipal o bé dirigint-se directament a les instal·lacions on es prestarà el servei durant l’horari previst. Amb aquest doble sistema, es pretén crear un servei àgil, adaptat a la gestió de les cures en el dia a dia de les famílies a Valls.

Pasem a temes culturas i us expliquem que tarragona tindra una tarda d’actuacions aquest dissabte 2 de abril per les dues colles dels Xiquets de Valls. A Tarragona, tenen fixat un compromís, gairebé a la mateixa hora, però en places diferents.

A la plaça del Rei, a dos quarts de sis de la tarda, serà el torn de la Colla Vella amb motiu de la diada d’inici de temporada dels Xiquets de Tarragona. Després de dues actuacions amb castells bàsics i de la gamma mitjana de 7, la formació dirigida per Albert Martínez podria estrenar el 2de7 i, fins i tot, no descarta un pas més en funció de l’evolució de l’assaig d’aquest divendres. A banda de rosats i matalassers, l’actuació també comptarà amb els Xiquets de Reus.

Mitja hora més tard, al Pla de la Seu, la Colla Joves Xiquets de Valls prendrà part en la diada d’inici de temporada de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. En la primera sortida, els diables vermells, que tornen a tenir Pere Rico com a cap de colla, es marquen l’objectiu de rodar els troncs i la canalla. Sant Pere i Sant Pau i Joves compartiran plaça amb els Moixiganguers d’Igualada, colla que la setmana passada estrenava el 4de8.

Pasem als esports amb el seguent partit del CB Valls davant el CB Salou, un ple d’aspiracions

Club Bàsquet Salou i Club Bàsquet Valls tanquen l’últim derbi del grup C-1 de la Lliga EBA en un partit trascendental per les aspiracions pels salouencs i que tancarà l’etapa d’Oriol Pozo al capdavant del conjunt vallenc.

Els de la capital de la Costa Daurada es juguen la segona plaça, o fins i tot, si el Castelldefels punxa, ser líder del grup que permetria als de Jesús Muñiz tenir un camí més assequible a la primera fase d’ascens a LEB Plata.

Per la seva banda, el Club Bàsquet Valls no s’hi juga res més que l’orgull, ja que acabarà cinquè classificat i sense dos dels seus puntals aquesta temporada: Marcus Vinicius i Oriol Besora. Escoltem al tècnic del Club Bàsquet Valls, Oriol Pozo.

Un Club Bàsquet Salou que arriba al partit després de trencar la seva ratxa de 13 partits consecutius sense perdre després de caure al Serrallo contra el CBT.

El partit, serà al Pavelló Salou Centre en la darrera jornada unificada de lliga, dissabte a les 19h de la tarda.

Seguim amb la unio esportiva Valls que aquest dissabte l’històric estadi de la Bòbila per enfrontar-se al Gavà. 

El conjunt de la capital de l’Alt Camp es troba en un moment dolç: set partits sense perdre, quatre victòries consecutives i a quatre punts del líder, la Rapitenca, que aquest cap de setmana li toca descansar. Tot i la bona ratxa, el seu tècnic, Manel Cazorla,  manté la filosofia del partit a partit i assegura que només té en ment sumar els tres punts davant el rival d’aquesta jornada.

Per aquest matx, Cazorla no podrà comptar amb Sergi Gómez i Cesc Martínez, els quals es troben en el tram final de la recuperació de les lesions.

El partit entre el Gavà i la UE Valls començarà, a partir de les 18h de la tarda, i es podrà seguir en directe per UE Valls TV i Ràdio Ciutat de Valls.

I fins aquí el Valls Info d’aquest divendres 1 d’abril us ha parlat Júlia Camprubí i Luis Blain del equip de Ràdio Ciutat de Valls que cada dia us porta les novetats de la ciutat de Valls. Fins la propera!

PUBLICITAT