L’Ajuntament de Valls ha realitzat enguany una prova pilot de sembra d’escocells per tal de combatre les plagues i malalties en l’arbrat viari de la ciutat. Aquesta iniciativa consisteix en plantar i sembrar espècies vegetals per crear zones de refugi d’insectes i que atreguin a fauna auxiliar. Aquests insectes, actuen com a agents contra les plagues i d’aquesta manera s’eviten herbicides o altres productes químics. 

PUBLICITAT

La prova pilot de sembra d’escocells a base de plantes herbàcies s’ha fet al carrer Prat de la Riba, concretament darrera el Parc Barrau, en els 16 til·lers i llorers amb l’objectiu de combatre els àfids del til·lers. El mecanisme és el següent, les plantes que s’incorporen als escocells atrauen a marietes (coleòpters) que s’alimentaran dels àfids que perjudiquen a l’arbre i causen molèsties als vianants.

A banda de les plantacions de plantes i herbàcies també s’han afegit rètols informatius per tal que la ciutadania se’n vagi sensibilitzant des d’un punt de vista estètic, els escocells s’omplen de flors durant la primavera i l’estiu. A més es crea un reservori de fauna, ja que en aquests espais viuen insectes que completen el seu cicle, i també permet controlar plagues de forma indirecta.

Fins ara el control de les plagues a l’arbrat urbà es realitza a través de productes fitosanitaris autoritzats i d’acord amb la normativa vigent. La seva funció és lluitar contra determinades plagues, emprant una dosi fixada i un termini de seguretat i especialment unes condicions de seguretat per als treballadors i la ciutadania.

PUBLICITAT