El servei d’acollida que presten les dues escoles bressol municipals passa a ser gratuït a partir d’aquest mes d’abril. Els dos centres, els Tabalets i Xiquets i Xiquetes, deixen de cobrar el cost d’aquest servei a les famílies usuàries de les dues llars. La mesura s’aplica amb efecte retroactiu i, per tant, ja no es cobraran les hores d’acollida efectuades fins ara. Escoltem la regidora d’Educació i Política Lingüística, Teresa Rull.

PUBLICITAT

Amb aquesta decisió, les regidories d’Igualtat i d’Educació i Política Lingüística s’alineen ja durant aquest curs amb la política del Departament d’Educació de la Generalitat d’iniciar ja la gratuïtat per a les famílies de l’escolarització de l’infantil 2 de cara al proper curs escolar 2022-2023. Aquesta mesura, fruit d’un acord entre el Departament d’Educació i les entitats municipalistes, beneficia sobretot l’alumnat, però també suposa millores per al sistema educatiu i les famílies, i permet combatre el despoblament rural, de la mateixa manera que ho fa la gratuïtat del servei d’acollida matinal a les llars municipals de Valls.

La iniciativa municipal s’emmarca dins del projecte “Temps x cures” promogut pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i finançat pel programa Corresponsables del Ministerio d’Igualdad, al qual s’ha acollit la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Valls per tal d’implementar-lo a la ciutat.

PUBLICITAT