El programa de la diada de Sant Jordi a Valls inclourà tres presentacions de llibres, dues sessions de contacontes i un espectacle familiar, altres activitats literàries amb una trajectòria consolidada dins la festivitat, la despertada de dracs i les tradicionals parades de llibres i roses. En la roda de premsa de presentació dels actes, el regidor de Cultura, Marc Ayala, ha remarcat que el Sant Jordi 2022 recupera la normalitat des de l’esclat de la pandèmia.

PUBLICITAT

La primera presentació literària serà dimarts 19 d’abril, a  2/4 de 8 del vespre, a l’IEV, amb Pells d’Ester Enrich, a càrrec de la comunicadora Mònica Socias. El dimecres 20, a les set de la tarda, al local de la Colla Vella, serà el torn “Dels Calçots al 3de10”. La Meva Catalunya, de l’autor italià Bartolomeo Smaldone, poeta que visita el país molt sovint. Finalment, divendres 22, a les 7 de la tarda, a l’IEV, es presentarà L’ànima i la flor, vivències poètiques, poesia de Mercè Mestre i Mercè Bessó.

Els contacontes es desenvoluparan en tres espais i se centraran en la temàtica de la celebració explicada des de molts punts de vista. Així la sala d’actes de la Biblioteca Carles Cardó acollirà “Contes de dracs i cavallers a càrrec de Jep Gasulla, dijous 21, a 2/4 de de 6 de la tarda. L’espectacle familiar “Una altra història de Sant Jordi de la companyia Els Picarols, organitzat pel Centre Cívic, tindrà lloc divendres 22, a les 5 de la tarda, a la plaça Pilar Prim. Pel que fa la representació de Sant Jordi a la cova del Drac, organitzada per la Regidoria d’Educació i Política Lingüística, es farà el mateix divendres, a 1/4 de 7, al Pati.

La Biblioteca Carles Cardó mostrarà durant tota la setmana de Sant Jordi l’exposició de les novetats literàries locals, la mostra anual que agrupa les noves publicacions de temàtica o autoria local, editades des del darrer Sant Jordi. També es farà la vuitena edició de la Trobada de Lectura en Veu Alta, organitzada per Òmnium Alt Camp, divendres 22 de 10 a 2/4 de 2 del migdia, a la plaça Sant Jordi. Es tracta d’una activitat conjunta amb els centres escolars en què l’alumnat escull un text en català i el llegeix públicament i en veu alta davant de les seves companyes i companys.

El dia de Sant Jordi, al migdia, els jardins de la Bibioteca Popular acolliran l’acte d’entrega de premis del concurs de relats breus.

Els dracs de Valls estrenaran lloc d’exposició, a la plaça del Museu Casteller, a les 9 del matí. A la franja de tarda-vespre, desenvoluparan la despertada i ballada que, després de dos anys, torna al format habitual.

Pel que fa a altres novetats, divendres 22, a les 6 de la tarda, Òmnium Alt Camp organitza a la Biblioteca Popular, l’activitat “A tota veu”, la lectura pública de poesia en parelles de persones on una d’elles té com a llengua pròpia del català i l’altra una llengua diferent, de manera que conjuntament que llegeixen en públic poemes en la llengua original i la seva traducció al català.

La vigília de Sant Jordi, a les 8 del vespre, al Museu de Valls, coincidint amb l’Any Català – Roca, s’inaugurarà l’exposició “Francesc Català – Roca i els fotògrafs del seu temps.

PUBLICITAT