El poeta italià Bartolomeo Smaldone presentava aquest dimecres, a la sala de caps de colla del local de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la publicació “Dels calçots al 3d10. La meva Catalunya”, on fa un recorregut per les tradicions catalanes, com per exemple, la calçotada o els castells de la formació rosada. Smaldone, en declaracions a Ràdio Ciutat de Valls, explica quina ha estat la font d’inspiració a l’hora d’escriure aquest llibre.

PUBLICITAT

L’obra publicada per la Banya Edicions barreja el català i l’italià; i compta amb un pròleg del gestor cultural Jordi Bertran. Es tracta d’un recull de peces dedicades a indrets que l’autor ha anat coneixent d’ençà que va arribar a les comarques tarragonines.

Smaldone, que actualment és un dels poetes més prestigiosos d’Itàlia havent rebut el Premi Montale el 2021 entre altres reconeixements, ha dedicat també en aquest llibre diverses poesies a l’oli de Riudecanyes, l’arròs del Delta de l’Ebre, el pa de Cal Sistaré de Reus, la festa del cava de Prades o les platges d’Altafulla, municipi on resideix cada cop que arriba a Catalunya.

PUBLICITAT