El proper ple ordinari de l’Ajuntament de Valls, previst per dimarts 26 d’abril, a les 5 de la tarda, debatrà i sotmetrà a votació una moció per augmentar el servei ferroviari de viatgers a Valls. El text en qüestió defensa la necessitat urgent i inajornable de millorar la connexió de la ciutat (i de la resta de poblacions de la línia) a través del sistema ferroviari, disposant d’un servei de transport per ferrocarril que sigui eficient i competitiu. La moció remarca la necessitat històrica de la ciutat en aquest sentit, així com de la comarca, de cobertura d’aquest servei, que es considera insuficient.

PUBLICITAT

Entre els principals acords de la moció destaquen reclamar a les operadores competents l’augment de la freqüència d’aturades a Valls en diverses franges horàries del dia, la millora de la qualitat i el manteniment del servei i de les infraestructures, l’aposta per la sostenibilitat i l’accessibilitat del servei, i la construcció del nou ramal a la zona de Picamoixons per interconnectar el Camp de Tarragona per l’actual línia ferroviària d’Alcover i la futura xarxa de rodalies de la costa.

La moció va ser proposada per l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i l’Alt Camp i entomada pels grups municipals de govern, que l’han treballat amb diversos agents i institucions, per tal de presentar el text final.

PUBLICITAT