Els Bombers de la Generalitat han atès la passada mitjanit una vintena d’avisos per acumulacions d’aigua a baixos i soterranis per tota Catalunya. No s’ha produït cap incident destacable i no hi hagut ferits, segons han informat els cossos d’emergència. El temporal de fortes pluges ha afectat el país, amb especial incidència al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

PUBLICITAT

Fins a les 6 del matí, el telèfon 112 ha rebut 89 trucades per 60 incidències relacionades amb les intenses pluges, sobretot a les comarques del Tarragonès i el Baix Camp.

A Valls, tot i que no s’han registrat danys materials, Protecció Civil ha alertat d’un petit incendi, el qual s’ha extingit ràpidament, que ha deixat alguns punts de la ciutat sense subministrament elèctric. D’altra banda, a l’EMD de Picamoixons, han confirmat que també s’han quedat sense llum.

El Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat) per pluja està activat des de dimecres i es preveu que es mantingui fins aquest dijous al matí.

Pel tram final de setmana, s’espera que divendres al matí s’obrin clarianes, però a la tarda hi ha previsió que el cel es torni a tapar. Finalment, dissabte, amb motiu de la diada de Sant Jordi, els mapes no descarten la possibilitat que tornin els ruixats.

PUBLICITAT