Després de dos anys de formats adaptats per la pandèmia, el Sant Jordi vallenc retorna aquest any amb força. No obstant, les previsions meteorològiques adverses per a la jornada de demà dissabte (especialment en la franja de matí i migdia), que indiquen alta probabilitat de pluja arreu del país, han obligat a l’organització a preveure algunes modificacions sobre el programa inicial de la celebració.

PUBLICITAT

Així, les parades de llibres i roses autoritzades a l’espai central del Pati i carrers de l’entorn es podran instal·lar també durant la totalitat de la jornada de diumenge, en horari de 8 h del matí a 20 h del vespre, i amb voluntat de compensar així les afectacions que suposaria una jornada amb climatologia adversa durant la Diada de Sant Jordi. Tot i que inicialment només hi havia prevista per a diumenge l’autorització d’aquestes parades davant dels establiments pertinents, finalment aquesta autorització s’ampliarà i s’assimilarà a la de dissabte, en la que serà una jornada addicional per als paradistes.

L’Ajuntament de Valls havia treballat durant els darrers dies una ubicació alternativa per als professionals del llibre i la rosa en un espai a cobert per la jornada de dissabte, tal i com ja s’ha esdevingut en d’altres municipis del país, una proposta que finalment s’ha acabat descartant per part dels agents del sector participants.

Pel que fa a les activitats previstes per al dissabte al matí, l’Acte de lliurament de premis del Concurs de Relats Breus de Sant Jordi, a les 12 h, es traslladarà dels jardins a l’interior de l’edifici de la centenària Biblioteca Popular, per tal de salvaguardar-se de la possible pluja. Al seu torn, la ballada de sardanes prevista per al mateix dia a les 12 h al Pati amb la Cobla Maricel tindrà lloc el diumenge a les 18 h de la tarda al mateix lloc, en la que serà una jornada addicional d’activitat santjordiana al carrer.

Pel que fa a l’exposició dels dracs de la ciutat, aquests es mantindran de 9 a 14 h en la ubicació prevista inicialment, a la Plaça del Museu Casteller de Catalunya, espai que disposa d’una zona a cobert.

La resta d’actes es mantenen de moment segons la programació, pendents de les previsions meteorològiques per a la tarda i vespre de demà dissabte, Diada de Sant Jordi.

PUBLICITAT