Molt bon dia! Aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest divendres 22 d’abril.

PUBLICITAT

Us parla Luis Blain de part de Ràdio Ciutat de Valls i Avui destaquem que la previsió de pluja ha obligat a alterar la programació del Sant Jordi vallenc, Miquel Llaberia, bon dia.

Les previsions meteorològiques adverses per a la jornada de demà dissabte (especialment en la franja de matí i migdia), que indiquen alta probabilitat de pluja arreu del país, han obligat a l’organització del Sant Jordi Vallenc a preveure algunes modificacions sobre el programa inicial de la celebració.

Així, les parades de llibres i roses autoritzades a l’espai central del Pati i carrers de l’entorn es podran instal·lar també durant la totalitat de la jornada de diumenge, en horari de 8 h del matí a 20 h del vespre, i amb voluntat de compensar així les afectacions que suposaria una jornada amb climatologia adversa durant la Diada de Sant Jordi.

Tot i que inicialment només hi havia prevista per a diumenge l’autorització d’aquestes parades davant dels establiments pertinents, finalment aquesta autorització s’ampliarà i s’assimilarà a la de dissabte, en la que serà una jornada addicional per als paradistes.

L’Ajuntament de Valls havia treballat durant els darrers dies una ubicació alternativa per als professionals del llibre i la rosa en un espai a cobert per la jornada de dissabte, tal i com ja s’ha esdevingut en d’altres municipis del país, una proposta que finalment s’ha acabat descartant per part dels agents del sector participants.

Pel que fa a les activitats previstes per al dissabte al matí, l’Acte de lliurament de premis del Concurs de Relats Breus de Sant Jordi, a les 12 h, es traslladarà dels jardins a l’interior de l’edifici de la centenària Biblioteca Popular, per tal de salvaguardar-se de la possible pluja. 

Al seu torn, la ballada de sardanes prevista per al mateix dia a les 12 h al Pati amb la Cobla Maricel tindrà lloc el diumenge a les 18 h de la tarda al mateix lloc, en la que serà una jornada addicional d’activitat santjordiana al carrer.

Pel que fa a l’exposició dels dracs de la ciutat, aquests es mantindran de 9 a 14 h en la ubicació prevista inicialment, a la Plaça del Museu Casteller de Catalunya, espai que disposa d’una zona a cobert.

La resta d’actes es mantenen de moment segons la programació, pendents de les previsions meteorològiques per a la tarda i vespre de demà dissabte, Diada de Sant Jordi.

Seguim amb temes culturals i es que gracies al canvi de temps, l’activitat castellera de les dues colles dels Xiquets de Valls, torna aquest cap de setmana amb motiu de la diada Sant Jordi després del parèntesi que va patir durant la Setmana Santa.

La Colla Joves es desplaçarà dissabte, a les sis de la tarda, a Vilanova i la Geltrú, per prendre part en l’actuació del 50è aniversari dels Bordegassos. En la tercera cita de la temporada, la colla dirigida per Pere Rico es planteja seguir amb el rodatge dels castells de 7 pisos. A més de Joves i Bordegassos, la plaça de la Vila de la capital del Garraf també veurà en acció els Castellers de Barcelona i els Nens del Vendrell.

De cara a diumenge, a la una del migdia, la Colla Vella actua a Altafulla amb la voluntat de seguir sumant més construccions de 7 i provar gent nova al pom de dalt.  A la plaça del Pou, els de la camisa rosada compartiran jornada amb la colla local i els Xiquets de Cambrils.

Com és habitual, Vella i Joves assajaran als respectius locals aquest divendres a la nit i fan una crida a què tothom hi vagi.

Pasem als esports i us expliquem que El CB Valls Lear podria certificar el descens matemàtic

El Club Bàsquet Valls Lear afronta un partit crucial en les seves aspiracions per salvar la categoria. Aquest dissabte, a partir de les sis de la tarda, a la pista del Safa Claror, les jugadores de la capital de l’Alt Camp podrien consumar el descens matemàtic al Campionat de Catalunya de Primera Categoria.

Les de Benet Ibáñez van encaixar una àmplia derrota al Pavelló Xavi Tondo davant el TGN Bàsquet per 34 a 76 en l’últim partit abans de les vacances de Setmana Santa. Només els queda la possibilitat de classificar-se pel play-out tot i que no depenen d’elles mateixes.

La carambola hauria de ser màxima. Les vallenques han de guanyar al Safa Claror a domicili, vèncer a la pista del Balaguer, i esperar que el TGN Bàsquet, ja matemàticament salvat i sense jugar-se res, guanyessin, com a mínim un dels seus dos partits restants.

Una possibilitat pràcticament inèdita, que passa per dues victòries consecutives i esperar. És l’última fórmula que els hi queda aferrar-se a les vallenques. Només val guanyar els seus dos últims partits a domicili i esperar alguna punxada.

Una derrota més en un dels dos compromisos ja certificaria matemàticament el descens directe ocupant la quarta plaça a la fase de permanència.

I acabem amb les noticies esportives i es que Aquest diumenge tindrem un partit clau per la Unió Esportiva Valls al camp de la Rapitenca.

Aquest diumenge, a les 12 del migdia, el camp municipal de la Devesa, acollirà un dels enfrontaments més atractius del grup 3 de 1a Catalana que pot decidir l’anhelada plaça d’ascens a 3a RFEF.

A manca de sis jornades i cinc partits, el conjunt de la capital de l’Alt Camp ocupa la tercera posició de la taula classificatòria amb 41 punts a només un de la Rapitenca i el Viladecans, que són primer i segon respectivament. A banda d’aquest Rapitenca – UE Valls, aquesta jornada també hi haurà un Viladecans – Solsona.

Per aquest matx, el tècnic, Manel Cazorla, no podrà comptar amb Nogueria per sanció i Ezequiel per lesió. Tot i aquestes absències, Cazorla assegura que tenen potencial per tornar amb els 3 punts de la Ràpita.

Amb menys opcions d’aconseguir l’única plaça d’ascens, es troben el Vilanova, l’Atlètic Lleida i el Mollerussa, equips que hauran d’esperar punxades dels tres capdavanters. I és que el desenllaç al grup 3 de 1a Catalana,  a dalt i a baix, es preveu d’allò més intens fins a l’última jornada.

El decisiu partit entre la Rapitenca i la UE Valls de diumenge es podrà seguir en directe per Ràdio Ciutat des de 10 minuts abans de les 12 del migdia.

I FINS AQUI EL DAILY de valls d’aquest divendres 22 d’abril, us han parlat Luis Blain i Miquel llaberia del equip de radio ciutat de valls que de dilluns a divendres us porta totes les noticies de la ciutat de valls i us desitgem un bon cap de setmana i un bon sant jordi, fins la propera!

PUBLICITAT