VallsJove ha lliurat aquest dissabte 23 d’abril, en el marc de la Diada de Sant Jordi, els premis del Concurs de Relats Breus que en aquesta edició ha comptat amb la participació de noranta joves. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i la regidora d’Acció Cívica i Joventut, Laia Castells, participaven en l’acte de lliurament de premis que enguany ha tornat a la Biblioteca Popular i en el que s’han entregat els 8 guardons del certamen als autors i autores premiades.

PUBLICITAT

L’acte, presentat per l’actriu vallenca Mònica Rius, comptava amb la col·laboració de diferents músics de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard que interpretaven algunes peces musicals al llarg de l’esdeveniment. La literatura ha estat un any més la protagonista de la jornada amb lectura de fragments dels relats guanyadors, llegits pels seus autors i autores.

En l’edició d’enguany s’han presentat al concurs un total de 93 relats, repartits entre les 4 categories convocades. Per franges d’edat, són les categories destinades a la gent jove d’entre 12 i 15 anys on s’han recollit més participació.

A la categoria A1 Adserà, lliurat a 1r i 2n d’ESO, el primer premi se l’ha endut el relat “Quan tot està perdut” de l’autora Núria Guasch Valldosera de l’IES Narcís Oller i el segon a “Els petits detalls” de Noa Cabré Muñoz de l’IES Serra de Miramar.

A la categoria A2 DITEC, “Terra morta” d’Amin Bouhamid Bouhaoua de l’IES Serra de Miramar s’emportava el primer premi i “Mentides del poder” d’Abril Escarré Rafí  també del Serra de Miramar el segon.

A la categoria B TRAM, de joves del Camp de Tarragona de 16 a 25 anys, el primer premi era per “Tres segons” de Jordi Villabí de Valls i el segon per “Som cançons” d’Ariadna Comabella Costa de Tarragona.

Finalment, la categoria C de Joves del Camp de Tarragona de 26 a 35 anys, el primer premi se l’emportava “De colònies” de Dolors Gispert Hernández de Reus i el segon era per “El que més trobava a faltar” d’Elena Pedrola Teixell de Reus.

Aquest esdeveniment cultural, que ha arribat a la quinzena edició, pretén fomentar la literatura i l’escriptura en llengua catalana entre les persones joves, especialment entre l’alumnat del centres de secundària de la ciutat. Per aquest motiu, VallsJove vol agrair un any més, la col·laboració i la implicació dels departaments de català dels centres que, any rere any, fomenten la participació del seu alumnat en aquest certamen literari.

Totes les persones que han participat del concurs obtindran una entrada de cinema, que poden recollir a partir d’aquest dilluns a les oficines de VallsJove.

PUBLICITAT