La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha emès un comunicat davant l’augment de denúncies de situacions d’abús sexual en entitats per recordar l’existència d’un protocol específic contra l’abús sexual infantil (ASI). Aquest és un document elaborat entre la Fundació Vicky Bernadet i Castellers de Barcelona que han posat a disposició de totes les colles.

PUBLICITAT

A més, encara que la majoria de les colles compten amb el seu propi protocol o el propi de la Fundació Vicky Bernadet, han animat a totes elles a tenir-lo present i que els equips tècnics i directius en tinguin constància de la seva existència, a la vegada que tots els membres de la colla. Per un altre costat, també han recomanat que es compti amb el suport d’una entitat professional externa per aprofundir amb certs aspectes que es vulguin treballar com a colla.

Per altra banda, la CCCC ha refermat el seu suport a totes les colles i les víctimes i continuar apostant per la formació com a eina de prevenció i canal imprescindible per caminar cap a una societat més justa.

PUBLICITAT