Els centres educatius de Valls van dur a terme la iniciativa europea ‘Let’s Clean Up Europe’ el passat 5 de maig. L’acció en la qual van participar 800 alumnes va aconseguir recollir gairebé 800 quilograms de residus. Aquesta campanya que s’organitza en diversos indrets busca conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem descontroladament a la natura i promoure accions com aquesta per recollir les deixalles abandonades.

PUBLICITAT

En el cas de Valls la sortida va seguir el lema “Fem neteja als torrents!” impulsada per l’Àrea de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Valls per centrar-se en la neteja dels torrents de la zona. Seguidament de l’acció de recollida, els grups escolars dels onze centres de primària i secundària participants es van reunir al Pati per dur a terme una activitat de visibilització, reflexió i denúncia dels mals hàbits d’una part de la ciutadania. 

Aquesta acció s’emmarca dins el Projecte Torrents que porten a terme els centres educatius vallencs en conjunt amb l’Àrea de Medi Natural de l’Ajuntament de Valls. Entre les seves accions està el control dels diversos trams de torrent de Valls on els alumnes es desplacen, almenys, dos cops l’any, per tal mesurar la qualitat de l’aigua i l’ecosistema.

Per altra banda, l’empresa Griffith Foods, localitzada al polígon industrial de Valls, també va participar en la iniciativa ‘Let’s Clean Up Europe’ amb una acció de neteja el diumenge 8 de maig per la zona del camí de Vilafranca. L’activitat, que hi van participar 40 treballadors, va servir per a recollir 375 quilograms de deixalles.

PUBLICITAT