El projecte “Castells de Ciència” ja apareixen pels carrers de Valls. La proposta, que pretén fer divulgació científica a través dels castells, ja s’han deixat veure per diversos indrets de la ciutat. Es tracta, d’un projecte impulsar per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV i la Càtedra per a l’Estudi del Fet Casteller.

PUBLICITAT

La relació entre els castells i disciplines científiques com la física, l’antropologia, l’arquitectura, la sociologia, la història o la química, són alguns dels trets essencials de la proposta dins el món casteller.

Uns cartells que plantegen una curiositat científica, i és que a través d’un codi QR es pot visibilitzar a un vídeo curt de la sèrie “Ciència en 1 minut”, dedicada als castells i la ciència. Es preveu que també s’instal·lin a Tarragona o Reus, ciutats col·laboradores amb el projecte juntament amb Valls.

En total, hi haurà sis cartells, cadascú amb una disciplina diferent a mesura que es vagin celebrant les conferències fins el 10 de juny. El primer, serà dedicada a la relació de la química amb els castells aquest dijous 26 de maig.

Un dels elements més influents com els cascos, com hidratar-se en una actuació castellera, com es purifica l’aire mentre es realitza la pràctica castellera, son alguns dels temes a tractar en el segon cicle a càrrec de Marta Calull, investigadora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica (URV).

PUBLICITAT