Els tallers Capgira que s’estan realitzant als centres educatius de Valls des del mes de març entren a la recta final. En total s’hauran realitzat una cinquantena de sessions d’aquests tallers que es desenvolupen a diferents aules de les escoles de la ciutat. El projecte està subvencionat per la Diputació de Tarragona i concretament hi han participat els instituts Jaume Huguet i Narcís Oller, els col·legis Cor de Maria i Claret, i les escoles la Candela, Enxaneta i Vedruna.

PUBLICITAT

El projecte Capgira és una activitat didàctica que permet introduir l’alumnat en els nous processos de producció basats en els principis de l’economia circular així com en les tendències emergents que recuperen els hàbits de consum basats en l’estalvi de matèries primeres. Una activitat que desplaça els residus i la recollida selectiva del centre de gravetat per centrar l’atenció en l’excepcionalitat dels productes reciclats.

Les activitats s’han desenvolupat amb èxit i la resposta per part de l’alumnat i del cos docent és molt positiva. En general, el nivell de coneixement de les persones que hi han participat referent als residus és alt, però, com és habitual, segueixen sense veure que els residus són recursos. Tot i que es fa evident el canvi en finalitzar l’activitat quan ja perceben els residus com una font de recursos. Cal destacar el bon coneixement que els infants i joves tenen sobre la deixalleria de Valls així com la seva finalitat.

Davant la manca de reconeixement dels residus com un recurs, aquests tallers busquen capgirar aquesta visió i ho fa a través de la narració d’històries innovadores, utilitzant notícies, vídeos i imatges de l’actualitat o presentant productes sorprenents per veure i tocar. Aquests productes són més de 25 objectes relacionats amb el reciclatge de matèries, la reutilització, la innovació, el micromecenatge… L’enfocament que presenten els tallers és la creativitat, l’emprenedoria i emfatitzar amb la gent jove. El projecte pretén proporcionar una mirada endavant i donar a conèixer l’economia circular.

PUBLICITAT