Aquest dilluns 30 de maig ha tingut lloc l’acte de cloenda de l’Escola de Persones Cuidadores de Valls. L’acte ha consistit en l’entrega de certificats d’aprofitament i també d’un dossier que inclou tota la part teòrica treballada durant les sessions, a les 10 persones que han participat al curs i que l’han finalitzat.

PUBLICITAT

L’Escola de Persones Cuidadores després d’un any d’aturada per la pandèmia, va iniciar la seva quarta edició al mes de febrer. La iniciativa municipal sorgeix a través del Grup de Treball de Salut Comunitària, que està impulsat pel Pla d’Acció Comunitària Inclusiva de la Regidoria d’Acció Comunitària, i de l’Equip d’Atenció Primària Doctor Ignasi Sarró. El grup de treball està format pel mateix EAP i per la Fundació Vilaniu, el Pius Hospital de Valls, el Patronat Municipal d’Esports, el Centre de Salut Mental de Valls de l’Institut Pere Mata, la Creu Roja i les farmàcies de Valls.

El regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanyà, enumera els objectius de l’Escola de Persones Cuidadores.

Durant les diferents sessions, les i els participants han adquirit coneixements sobre la mobilització dels malalts, el suport psicosocial, la informació de recursos socials i sanitaris disponibles, així com els aspectes legals sobre l’atenció al malalt dependent. Aquesta formació ha anat a càrrec de professionals de l’àmbit sanitari, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors socials.

Els coordinadors de l’Escola de Persones Cuidadores han estat Antonio López, infermer i referent del Centre d’Atenció Primària Ignasi Sarró en matèria d’acció comunitària, i Anna García, tècnica d’inclusió de l’Ajuntament de Valls.

PUBLICITAT