La Festa Major de Sant Joan 2022 viurà la incorporació del Ball de Pastorets de Valls al seguici cerimonial de la ciutat, això serà els dies 23 i 24 durant les sortides del seguici cerimonial de la ciutat al complet. També es podrà veure durant la representació dels balls parlats, el dia 22 de juny a les 18 h a la plaça de l’Oli. Aquesta proposta és impulsada per un grup d’exballadors joves del ball infantil i l’Associació Cultural l’Espardenya, amb el suport de l’Ajuntament de Valls.

PUBLICITAT

El dissabte 18 de juny a les 12 del migdia, des del Santuari de la Mare de Déu del Lledó, començarà la cercavila inaugural que comptarà amb la presència dels padrins del ball nou i el Ball de Pastorets Infantil de Valls. Aquesta cercavila servirà d’avantsala de la presentació dels pastorets vallencs que tindrà lloc a la 1 del migdia als Arcs de Ca Magrané.

El ball partirà de vuit balladors/es a les ordres d’una parella de caps anomenats majorals, picaran a terra i entre ells amb uns bastons llargs en un simbòlic intent de fertilitzar la terra. Estarà acompanyat amb la música d’una mitja cobla: flabiol, tamborí i sac de gemecs.

L’acte de presentació comptarà amb la participació del Ball de Pastorets de Vilafranca del Penedès i el Ball de Pastorets de Reus.

PUBLICITAT