Arriba una nova edició de la Trobada de gegants de Valls, organitzada anualment per la Colla Gegantera El Calçot a la prèvia de la Festa Major de Sant Joan. Enguany, coincidint amb el 25è aniversari de l’Antonet i l’Angelina, els gegants de la colla, el format de l’acte canvia notablement. De manera extraordinària i com a record a les primeres trobades organitzades per la colla a finals dels anys noranta, la trobada se celebrarà aquest diumenge al matí. La jornada servirà, també, per presentar en societat el nou vestuari dels dos gegants.

PUBLICITAT

A partir de les deu del matí, a la plaça del Carme, es podran observar plantats tots els gegants que visitaran la ciutat en aquesta ocasió. Donada la magnitud de l’efemèride, la trobada d’aquest any compta amb uns convidats excepcionals, ja sigui per la seva representativitat, qualitat escultòrica o per la història, ja que tindrà fins a quatre parelles de gegants centenaris. Els convidats d’aquest any són els gegants petits del Pi de Barcelona, del Barri de Les Corts de Barcelona, de Sallent, de Torredembarra, de Bellvís, del Barri de la Closa de Montbrió del Camp i de l’Arboç. A més, aquest any també hi participarà una parella de gegants vinguts del País Valencià: els gegants del Corpus de Castelló de la Plana. Com és habitual, també hi prendran part els Gegants de la Ciutat de Valls, els Manotes de la Central Cultural i els gegants de la Colla Gegantera La Pessigolla.

A les onze del matí, a la plaça del Blat, es viurà un dels plats forts de la celebració del 25è aniversari com és la presentació dels nous vestits de l’Antonet i l’Angelina. Després de l’estrena, la parella es desplaçarà fins a la plaça del Carme des d’on, a tres quarts de dotze, començarà la gran cercavila que resseguirà els carrers principals del centre històric. Durant tota la jornada, els Gegants del Calçot aniran acompanyats dels grallers MúsXXL. Al voltant de la una del migdia, la comitiva arribarà a la plaça del Blat. Allí es farà l’entrada de les colles participants al ritme de les melodies de la banda dels MúsXXL, hi haurà els balls de lluïment i es clourà la diada amb un esclat final de festa. Posteriorment, els gegants es dirigiran de retorn cap al Carme en una cercavila per acomiadar la que haurà estat  la 23a Trobada de gegants de Valls. La jornada s’acabarà amb un dinar de germanor al Kursaal.

PUBLICITAT