Tot i que l’estiu astronòmic encara no ha arribat, aquests dies s’esperen episodis de forta calor. Donada la situació d’excepcionalitat, Protecció Civil i el mateix Ajuntament de Valls demanen seguir una sèrie de consells.

PUBLICITAT

En primer lloc, es recomana previsió, beure molta aigua i fer àpats lleugers. A més, es demana que la mainada i la gent gran s’hidrati sovint i que no surtin en les hores de més sol.

Seguidament, es recomana estar en llocs climatitzats quan faci més calor, si no es disposa de ventilador ni aire condicionat.

Quant a les mascotes, Protecció Civil demana hidratar-les i no passejar-les en hores de més sol.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimarts la calor torna a ser protagonista, amb temperatura màxima que podrà pujar lleugerament en general. A la tarda, hi haurà ruixats locals al Pirineu, Prepirineu i punts del terç oest.

De cara a dimecres, la temperatura màxima pujarà lleugerament. Els valors més alts es donaran a Ponent, on localment se superaran els 40 graus. A la resta de l’interior molts valors entre 35 i 39 graus.

A la tarda cauran alguns ruixats poc importants al Pirineu i al Prepirineu.

A Valls, tant dimarts com dimecres, la previsions indiquen que els termòmetres poden superar els 30 graus.

PUBLICITAT