La selectivitat 2022 ha donat el tret de sortida aquest dimarts i Valls compta amb dos instituts públics que acullen les proves: el Narcís Oller i el Jaume Huguet. Segons dades oficials, 227 estudiants de l’Alt Camp i la Conca de Barberà busquen superar-les per accedir als estudis universitaris.

PUBLICITAT

A la demarcació de Tarragona, la xifra és de 3700 alumnes.  Repartits en 22 tribunals – quatre dels quals a les Terres de l’Ebre-, i un centenar d’aules , els estudiants han començat la selectivitat amb els exàmens de castellà i llengua estrangera. Enguany les PAU recuperen la normalitat després de la Covid-19 i estrenen formularis anònims en els quals els alumnes han de marcar amb una creu si volen rebre els enunciats en català o castellà i que, un cop, emplenat, han de deixar sobre la taula visible per als professors que els reparteixen.

Una jornada on s’han notat els nervis i la confiança dels joves per obtenir la nota que necessiten per poder entrar a la carrera universitària desitjada.

Els exàmens de selectivitat, que duraran fins dijous, es divideixen en dues fases. La general, que és obligatòria i consta de cinc matèries obligatòries, i l’especifica, que és voluntària i serveix per apujar nota.

L’alumnat necessita per a superar-la una nota mitjana de 5 entre la qualificació de batxillerat i la part general de les proves. Es pot arribar fins als 14 punts. Els resultats es coneixeran el 29 de juny.

PUBLICITAT