Després de dos anys d’absència per culpa de la Covid-19, la processó de Corpus ha tornat a sortir aquest diumenge, a la tarda, pels carrers i places del Centre Històric.

PUBLICITAT

La comitiva arrencava, a tres quarts de vuit del vespre, des de l’església Arxiprestal de Sant Joan, amb els quatre gegants de la ciutat acompanyats pels grallers vallencs “Els Blus”. Els han seguit la creu processional, els cirials, els fidels, les entitats amb les banderes corporatives, les nenes i els nens de la primera comunió, l’àliga al so de la cobla de ministrers Bufalodre, de Valls, i presidida pel Santíssim Sagrament sota tàlem.

La processó ha empès el recorregut tradicional passant per tres de les parròquies de la ciutat: Sant Joan, Sant Antoni i el Lledó.

Al Pati, tenia lloc la pregària, la balladeta de l’àliga i els aligons davant del Santíssim Sagrament i la benedicció del Santíssim. Seguidament, el recorregut continuava fins al Lledó. Per acabar, els gegants i l’àliga tornaven a la plaça del Blat per executar les últimes balladetes.

Abans de la processó, a Sant Joan, se celebrava l’Ofici Solemne de Corpus. A més, des de primera hora del matí, diverses entitats confeccionaven les tradicionals catifes.

La festivitat de Corpus és la més antiga de Valls i té el seu origen el 1319.

PUBLICITAT