Arriba el dia de la revetlla de Sant Joan, amb una de les nits més esperades pels vallencs i vallenques, la Nit de Completes que se celebrarà a la plaça del Blat.

PUBLICITAT

Però abans que aquesta els vallencs tenen un dia farcit d’actes. A les 10 del matí doble acte amb l’enramada de la creu de Sant Joan Baptista i la planta del fogueró a la plaça de la Zeta. A les 12 del migdia, els gegants començaran el seu passeig pels carrers de Valls, amb un recorregut que tindrà inici i final a la plaça del Blat i, seguidament, a dos quarts d’una hi haurà un concert vermut a la plaça de l’Oli.

Havent dinat, de 4 a 7 de la tarda la Flama del Canigó es trobarà al costat del Monument dels Xiquets de Valls perquè els pobles de la comarca s’acostin a recollir-la. Aleshores, els esportistes voluntaris s’emportaran la Flama del Canigó fins a la plaça del Carme per entregar-la a la diablessa encenedora del ball de diables, que la lliurarà a Llucifer. D’aquesta manera es farà l’encesa de la graella amb el foc del Canigó a la plaça del Blat, que quedarà encès durant la Nit de Completes. A continuació, a la plaça del Pati actuarà l’Orquestra Rosaleda a les 8 de la nit que serà seguit pel sopar a la plaça de la Zeta a les 9 de la nit.

I, finalment, a dos quarts i deu minuts de 10 del vespre el repic de campanes anunciarà l’entrada a Completes. A la vegada, la Moixiganga escenificarà el quadre “Quan el baixen de la creu”, hi haurà el Cant de Completes, els goigs a Sant Joan Baptista, el Toc de Castells i la Ballada de l’Àliga davant l’altar major. En acabar totes aquestes actuacions, a un quart d’11 començarà la sortida de Completes amb el seguici cerimonial i a les 11 de la nit les colles Vella de Xiquets de Valls i Joves de Xiquets de Valls aixecaran els castells nocturns i el pilar de cinc davant del balcó de la casa de la ciutat.

Per finalitzar, diverses actuacions musicals a la plaça del Pati, la plaça de l’Oli i a l’Hort del Carme animaran la nit fins ben tard.

En motiu d’aquestes festes Ràdio Ciutat de Valls ofereix una programació especial a càrrec d’Èric Rosique, David Prats i Marina Pérez.

PUBLICITAT