Els Voluntaris de Protecció Civil de Valls participaran de manera activa i reforçaran d’aquesta manera els dispositius de vigilància de zones forestals del terme municipal, en especial durant els períodes de major risc d’incendi. Així ho han acordat durant la reunió que han mantingut l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el president de l’Associació de Voluntaris, Josep Sánchez.

PUBLICITAT

D’aquesta manera, en els dies que el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat situï la comarca de l’Alt Camp en Nivell 2 del Pla Alfa (risc alt d’incendi) o Nivell 3 (risc extrem), els membres de protecció civil patrullaran amb els vehicles de l’associació per muntanyes i camins del terme municipal de Valls. A partir dels nivells 2 i 3, es prohibeixen o restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara encendre foc, tasques forestals o activitats agrícoles, entre altres mesures.

En el cas que durant les patrulles per zones forestals els voluntaris detectin qualsevol indici de columna de fum, de manera immediata alertaran per emissora al 112 o al Centre d’Emergències de Catalunya (Cecat).

PUBLICITAT