Fins a nou gabinets d’arquitectura han presentat la seva candidatura per participar en el concurs d’idees per reformar l’històric edifici de Ca Padró convocat per l’Ajuntament. La intenció és convertir-lo en un futur en un equipament públic destinat a l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls.

PUBLICITAT

Dels nou presentats, cinc seran els seleccionats per passar a una segona fase on presentaran els estudis previs del projecte. La regidora d’Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric, Sònia Roca, explica que la intervenció podria tenir un cost aproximat de tres milions i mig d’euros.

Prèviament al concurs d’idees, l’Ajuntament ja va realitzar un estudi arqueològic exhaustiu que va confirmar que l’origen de l’edifici no està en l’antic hospital medieval de Santa Anna com fins ara es creia, però així i tot manté un important valor històric. Ca Padró era un gran casal que donava als carrers Forn Nou i de la Cort, propietat de la família noble dels Tamarit el darrer terç del segle XIV i principis del XV.

PUBLICITAT